13-daagse privé-safari inclusief tropisch strandverblijf

AVONTUUR IN TANZANIA & ZANZIBAR

Indien u in een week dé safari hoogtepunten van Tanzania wilt zien, dan is deze reis bijzonder geschikt. Samen met uw privé-chauffeur/gids gaat u op safari en brengt u een bezoek aan Lake Manyara, de wereldberoemde Ngorongoro krater en de wildrijke vlaktes van de Serengeti met kuddes olifanten, gnoes en zebra’s. Met een ontspannen afsluiting op het tropische eiland Zanzibar heeft u met deze reis van Jambo Safari Club de ideale mix van safari & strand.

HOOGTEPUNTEN:

Dag 1
Aankomst Kilimanjaro
Dag 2
Lake Manyara National Park
Dag 3-4
Serengeti National Park
Dag 5-6
Ngorongoro krater/Karatu
Dag 7-11
Strandverblijf Zanzibar
Dag 12-13
Naar Amsterdam

Vanaf: € 2.373,- per persoon exclusief vlucht
Vlucht: € 958,-

Beschrijving reis:

Na een eerste overnachting in Arusha begint uw safari-avontuur in Tanzania! Met uw Engelssprekende chauffeur/gids rijdt u in een privé 4X4 safarivoertuig naar het eerste hoogtepunt van deze reis: Lake Manyara, waar u ’s middags een game drive maakt. De Hippo Pool met het grote aantal nijlpaarden is zeer vermakelijk. Het is deze dag ook mogelijk om met een gids een schooltje of weeshuis en de markt te bezoeken in het dorpje Mto wa Mbu.

Een relatief lange rit brengt u vervolgens in de Serengeti: één van de beroemdste wildparken ter wereld. De rit is mooi en afwisselend en voert volledig door natuurgebied. Om de Serengeti staat geen hek en het wild houdt zich niet aan denkbeeldige grenzen, waardoor de kans bestaat dat u onderweg al het eerste wild ziet. U verblijft twee nachten in de Serengeti waarbij u diverse gamedrives gaat maken. Ook kunt u op dag 4 de hele dag op gamedrive gaan en een groter gebied ontdekken. U hoeft geen rekening te houden met andere reizigers, u reist tenslotte op privébasis! In de Serengeti heeft u kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five hoewel de neushoorn zeldzaam wordt gespot. Voor een uniek uitzicht op het voorbijtrekkende wild, kunt u optioneel een ballonsafari maken. U wordt ’s ochtends vroeg opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Na de veiligheidsinstructie zweeft u ongeveer een uur boven de savanne, waarna u geniet van een heerlijk champagneontbijt. Afhankelijk van uw keuze verblijft u in het centrale, meest bezochte gedeelte van de Serengeti (A+B) of in het noordelijk deel (C) waar het doorgaans iets rustiger is.

“U hoeft geen rekening te houden met andere reizigers, u reist tenslotte op privébasis!”

De imposante Ngorongoro krater is het laatste safarihoogtepunt van deze reis. Na de lunch op dag 5 geniet u van het prachtige uitzicht op de krater. Het is een aanrader deze ochtend nog een extra gamedrive in de Serengeti te maken alvorens u doorreist naar de krater. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo’n relatief klein gebied ongekend. Overnachten doet u op de rand van de krater, wat een bijzondere dimensie aan uw verblijf geeft. Tijdens een intensieve dag in de krater op dag 6 gaat u tijdens uw gamedrive op zoek naar al haar bewoners. De tweede nacht verblijft u aan de voet van de krater in Karatu, hier is het door de lagere hoogte iets minder koud dan op de rand van de krater.

“Uw lodge met uitzicht op de krater geeft een bijzondere dimensie aan uw verblijf”

Na een aantal dagen waarbij u vroeg bent opgestaan, veel onderweg bent geweest en veel indrukken heeft opgedaan, kunt u ontspannen nagenieten op het specerijeneiland Zanzibar. Na terugkomst in Arusha vliegt u op dag 7 naar dit tropische eiland waar u vijf nachten in een fijn resort verblijft. Het eiland heeft hagelwitte, beeldschone stranden en de spectaculaire onderwaterwereld is ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers. Wilt u iets meer zien van het historische eiland en de hoofdstad Stone Town dan kunt u deelnemen aan diverse excursies. Op dag 12 kunt u nog even genieten, waarna u tot slot terugvliegt naar huis.

Reistip: Wilt u langer op safari? Kijkt u voor een uitbreiding met Tarangire NP en een langer, rustiger verblijf in de Serengeti op de volgende pagina. Of liever verlengen op bijvoorbeeld Pemba, Mauritius of de idyllische Seychellen? Op onze website vindt u onze reis Tanzania & Seychellen; een unieke reiscombinatie. Vraag ons gerust om advies!

Jambo Safari Club
W: www.jambo.nl
T: 020-2012740