Logo

QL Hering Berlin Gardeners Award

Benoît Blairvacq, hoofdtuinier van het met twee Michelinsterren bekroonde L’air du temps in Liernu (België), is de winnaar van de eerste QL Hering Berlin Gardeners Award. Blairvacq kreeg de prijs toebedeeld vanwege zijn uitzonderlijke tuinvakmanschap en buitengewone kennis over groenten en kruiden.

[Inzet: Het in goud handbeschilderd porseleinen gedenkbord is van de hand van door porseleinfabrikant Hering Berlin]

Benoît Blairvacq

Benoît verbouwt zo’n 400 verschillende soorten kruiden en groenten voor L’air du temps, het beroemde restaurant van chef-kok Sang-Hoon (San). Voordat Ben fulltime tuinier werd, was hij bankier. Dit veranderde toen hij twintig jaar geleden tijdens een zakenlunch met San in contact kwam. Vandaag de dag werkt hij met een team van vier man en vaak bijgestaan door stagiaires full time in de tuin met kas, die ook voor gasten te bezoeken is.

De QL Hering Berlin Gardeners Award

Alle QL Hotels & Restaurants zijn stuk voor stuk ‘handpicked’ , uniek en staan garant voor uitstekende gastvrijheid. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL hand in hand en gebruik van streek- en seizoensgebonden producten staat hoog in het vaandel.  Ze zijn vaak gezonder, beter voor het milieu en het koken met deze producten stimuleert de lokale economie.  Met de uitreiking van de allereerste QL Hering Berlin Gardeners Award wil QL het belang hiervan onderstrepen.

Ook eens verblijven in een QL Hotels & Restaurant? Zie dan nu de winactie in Villa d’Arte #1.