Zero waste in Vleeschcafé Meat

Duurzaamheid, zero waste en aandacht voor je omgeving zijn onderwerpen waar we ons tegenwoordig steeds meer mee bezig houden. Zo ook Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat op Daarom gaat het Rotterdamse restaurant, in samenwerking met boerderij Lindenhoff in acht weken tijd een ‘eigen koe’ serveren. Door alle delen van de koe te verwerken in kwalitatieve vleesgerechten willen zij food waste tegengaan.

Zoveel moois aan één rund

Vleeschcafé Meat wilt zich inzetten voor een goed én duurzaam voedselsysteem. Bij een zoektocht naar mogelijkheden kwam eigenaar Marcel Nijenhuis via het concept ‘koop een koe’ in contact met boerderij Lindenhoff. Bij dit bedrijf met eigen boerderij én een heuse koeientuin staan duurzaamheid en aandacht voor plant en dier centraal. Nijenhuis: ‘Na een aantal gesprekken bleken onze denkbeelden over duurzaamheid, kwaliteit en bovenal smaak, goed overeen komen. Al pratend kwamen we op het idee om een hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland. Dit idee zag je al voor de consumentenmarkt, maar zo ver ik het weet is er in de horeca nog nooit iets mee gedaan.’ In acht weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten. Het restaurant serveert elke week minimaal drie verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak.

Locatie: Haringvliet 635-637 | Rotterdam

Openingstijden:

Maandag: Gesloten

Di t/m do: 15:00 – 01:000

Vr: 15:00 – 02:00

Za: 11:00 – 02:00

Zo: 15:00 – 01:00