Sushisamba opent in Amsterdam

Culinaire hotspot Sushisamba, bekend om haar unieke mix van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keukens opent in september haar deuren aan de 17e-eeuwse Singelgracht in Amsterdam. De locatie met uitzicht op het water is een mooie toevoeging aan de bestaande locaties in Londen, New York, Las Vegas en Miami.

FOOD

Onder leiding van Corporate Chef Cláudio Cardoso, biedt het menu een mix van tri-culturele smaken. Denk aan Braziliaanse churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de moqueca mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen), maar ook aan Peruaanse kanpachi tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en tonijn ceviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Uiteraard ontbreken de Japanse sushi en sashimi gerechten, waaronder de Sushisamba’s klassieker de roll El Topo met zalm, jalapeño, shiso bladen, verse gesmolten mozzarella en krokante ui.

DESIGN

Het exterieur van het restaurant is ontworpen door de architect Hans Ruijssenaarsen, die werd beïnvloed door het Fushimi Inari heiligdom in het zuiden van Kyoto. Het interieur is van de hand van Nederlandse ontwerpbureau Woodfever en is open in elk opzicht van het woord.  De zwart-wit serpentijn stijl vloer leidt naar een terras met prachtig uitzicht op de Singelgracht. Het middelpunt van de ruimte is een sushibar met Sushisamba’s iconische oranje boom.

DRINKS

Sushisamba biedt een van ’s werelds meest uitgebreide premium sake selecties en een rijke collectie Japanse whisky’s van hoge kwaliteit. De uitgebreide cocktaillijst is ontwikkeld door Rich Woods, Head of Spirit & Cocktail Development. Enkele favorieten: de Kaffirinha, een Braziliaanse cachaça-klassieker, met geurige kaffir limoenbladeren; de signature Nina Fresa gemaakt met wodka, aardbeien, grapefruit en guave, een rijke en aromatische; de Smoked Plum Negroni met gin, amaro, zoete vermout en pruimwijn met een vleugje gerookte whisky en de steeds veranderende Sambatini.

VANAF SEPTEMBER, DUS NOG EVEN GEDULD!