JEE-O en Brian Sironi presenteren nieuwe flow series

JEE-O heeft samen met de Italiaanse topontwerper Brian Sironi een nieuwe collectie ontwikkeld: de flow series. De nieuwe serie beleeft zijn wereldpremière op de ISH in Frankfurt, de belangrijkste sanitairbeurs ter wereld.
[Inzet: ontwerper Brian Sironi en JEE-O’s ontwerper en eigenaar Lammert Moerman]
Wat is de vorm van water?
Water neemt de vorm aan van het object waarin het zich bevind. Dat is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van de flow series. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. De leidingen zien wij zelden, ze zitten weggestopt achter muren en onder vloeren. Met de kranen uit flow series wordt de leiding zichtbaar en loopt door tot in de badkamer.
Vrouwelijke lijnen
Kranen bestaan altijd uit drie delen: handvat, tuit en het stuk dat deze twee verbindt. Dat maakt traditionele kranen nogal masculien, aldus Brian. Het was zijn wens om een vrouwelijke kraan te ontwerpen en daarom moest de tuit verdwijnen. Al het overbodige is weggelaten en het resultaat is een vloeiende, zachte lijn met ronde vormen, waar het water op een verrassende manier uit komt.
Nieuw icoon is geboren
De schetsen van Brian waren minimalistisch, functioneel en iconisch, precies wat Lammert Moerman, ontwerper en eigenaar van JEE-O ook met zijn ontwerpen nastreeft. Brian noemt de flow series zijn beste project tot nu toe, het omvat al zijn opvattingen over design: pure en geïntegreerde vormen, minimalistisch en toch functioneel.
Tijdens de ontwikkeling van de kranen voor de flow series, is de behoefte ontstaan voor een complete serie inclusief baden. Het Amsterdamse ontwerpduo Grand & Johnson heeft de uitdaging aangenomen en hebben de baden voor de flow series ontworpen.